Over de mineralenbeurs

Mineralenbeurs SteenGoed

Een mineralenbeurs is altijd een feestje voor de verzamelaar van mineralen en edelstenen. Op Mineralenbeurs SteenGoed vind je een groot aanbod van mooie stenen. Ook voor niet-verzamelaars is onze beurs prachtig om een keer gezien te hebben. Maar kijk uit, de kans is groot dat je met een mooie steen thuis komt.

Stenen & mineralen

De beste plek om bijzondere stenen te kopen is een mineralenbeurs. Dit is een evenement waarbij een groot aantal mineralen-, fossielen- en edelsteenhandelaren hun waar te koop aanbieden. Op mineralenbeurs SteenGoed zal een vari√ęteit aan materiaal tentoongesteld worden, zodat dit voor iedereen interessant is. Van mooie grote kristalgroepen tot de meest zeldzame, soms bizarre, stenen. Maar ook fossielen, sieraden en edelstenen behoren tot het aanbod van de eerste editie van mineralenbeurs Steengoed.

Verzamelen van mineralen

De redenen om mineralen te verzamelen zijn zo divers als de verzamelaars zelf. Sommige zijn geboren met een verzamelaars instinct en verzamelen alles wat op hun pad komt. Anderen worden aangetrokken door de wetenschap achter mineralen. De chemische en natuurkundige eigenschappen, de soms unieke combinaties en bizarre kristalvormen die alle natuurwetten lijken te tarten. Voor weer anderen is de jacht op het volgende stuk voor de collectie het meest spannend. De perfecte balans vinden tussen soort, kristalvorm, grootte en prijs. Ook zijn er verzamelaars die mineralen gewoon mooi vinden en op zoek zijn naar de meest esthetische mineralen ongeacht soort. Iedereen beleeft zijn passie voor mineralen op een andere manier.